Nyitott Parlament program

Időpont: 2012. október 23., 10.00–15.30

Az Ország Háza, a két esztendővel ezelőtt megkezdett hagyományt folytatva az idei október 23-i nemzeti ünnepünkön is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. A látogatók 10 óra és 15 óra 30 perc között léphetnek be a magyar törvényhozás épületébe, ahol a program keretein belül megtekinthető az épület impozáns Díszlépcsőháza, a Parlament Kupolaterme, valamint a Honvéd Koronaőrök által őrzött Szent Korona. 

A program ideje alatt a Köztársasági Őrezred Parlamenti Díszőrségének óránkénti zenés őrségváltását tekinthetik meg az érdeklődők az Országház főbejáratánál (a két oroszlán között).

Az épületbe belépni a XII-es kapun keresztül lehet. A parlamenti sétára előzetes regisztráció nem szükséges, a belépés mindenki számára ingyenes.A nyílt nap mellett az Országház munkatársai, előre regisztrált csoportok számára idén is bemutatják a Ház azon részeit, ahol az ’56-os jelentősebb események zajlottak: a Bibó szobát, az ’56-os rádió helyét a Házban, a Nagy Imre termet és az ’56-os emléktáblát. A felkészült történész előadók a történelmi bemutatást sok – a Házhoz kötődő – érdekességgel színezik és készséggel válaszolnak a feltett kérdésekre is. 

A tematikus látogatás előzetes regisztrációhoz kötött! Bővebb információ: www.parlament.hu.