Szabadság futam

Félmaraton, rajt: 2011. október 23., 9.00; Budakeszi, Széchenyi István Általános Iskola (Knáb János utca 60.)

Rövid táv, rajt: 2011. október 23. 11.00; Budapest, Műegyetem főépület (Műegyetem rakpart 3-9.)

 

 

 

Idén is megrendezzük október 23-án a Szabadság futamot az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére. Azok, akik vállalkoznak e napon a szabadidős sportolásra, örömmel csatlakozhatnak profi „kollégáikhoz”, akik a Bécs–Pozsony–Budapest Ultramaraton ötödik napi szakaszán egy klasszikus félmaratoni távval fejezik be a versenyt.

Ezen a 21 km-es távon együtt futhatnak a félmaratonisták és a Szabadság futamra nevezők, továbbá innen rajtol a Kolonics György tiszteletére rendezett emlékfutás is, amellyel a kajak-kenus sportolók adóznak a kenukirály emlékének. Nevezni a helyszínen a verseny napján reggel 6 órától 8.30-ig lehet, a futam reggel 9 órakor indul Budakesziről. A Szabadság futamra a nevezés díjtalan.

A kevésbé vállalkozó kedvűek rövidebb távon próbálhatják ki magukat. A 3 kilométeres szakasz a Műegyetem központi épülete elől rajtol 11 órakor. A nevezőket reggel 10 órától várják a helyszínre, nevezési díj nincs. A futam az utolsó másfél kilométeren csatlakozik az Ultramaraton útvonalához, hogy együtt fussanak a cél felé.

A Szabadság futamok, a Kolonics Emlékfutás és az Ultramaraton befutója az I. kerületi Czakó utcai sportpályán lesz, ahol Nagy Gábor Tamás kerületi polgármester és Czene Attila sportért felelős államtitkár fogadja a versenyzőket. A helyszínre várjuk az érdeklődőket, támogatókat és ismerősöket is, akik együtt biztatják a versenyzőket és szabadidős sportolókat az utolsó méterek megtételére!

Az Utramaraton október 19-én 9 órakor rajtol a bécsi Ernst Happel stadionból, nevezésre az indulás napján 7 órától 8.30-ig van lehetőség. A nulladik napon, október 18-án 14 órától 21 óráig a győri Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában várják az érdeklődőket, ahol az előnevezett versenyzők regisztrációja mellett a futók, túrázók, görkorcsolyások, kerékpárosok és a gépkocsis kísérők számára is alkalom nyílik a helyszíni nevezésre.

Az Ultramaraton 316,7 km-es össztáv során három országot, három fővárost érint, ezzel is erősítve a nemzetközi sportbarátságokat és az Európa Uniós tagországok kapcsolatát, hirdetve az egészséges életmódot és a sport szeretetét.

Az Ultramaraton tervezett útvonala:


1. nap: Bécs–Pozsony (kb. 92 km)
2. nap: Pozsony–Győr (kb. 84 km)
3. nap: Győr–Tata (kb. 64 km)
4. nap: Tata–Budakeszi (kb. 60 km)
5. nap: Budakeszi–Budapest (kb. 21 km)Versenyszámok:

Egyéni: női, férfi és abszolút
Váltó: 4+1 fős női és férfi csapatok


Egyéb kategóriák:

- kerékpáros (egyéni, tandem, handback...) túra,
- görkorcsolyás túra,
- 2 fős váltófutás,
- családi váltófutás,
- buli futás (a csapattagok bármikor válthatják egymást).


A részvételi feltételekért keresse a www.bbu.hu honlapon.

Aktuális híreket, információkat a http://www.facebook.com/bbu.hu címen érhet el.

 

Menü

Navigáció