A nemzeti lobogó ünnepélyes felvonásával megkezdődött a nemzeti ünnep programja

Reggel 9 órakor Magyarország lobogójának katonai tiszteletadással történő felvonásával a Hősök terén megkezdődött az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának ünnepségsorozata.

A nemzeti lobogó ünnepélyes felvonását a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegysége végezte. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar, a Nemzeti Lovas Díszegység, és felvonultak Magyarország történelmi zászlói. A nemzeti ünnep nyitó ceremóniáján részt vettek az állami protokoll tagjai és a Diplomáciai Testület képviselői.

Délután 15 órától a Terror Házánál, a Hősök falánál ünnepélyes gyertyagyújtásra várjuk az emlékezőket, majd 16 órakor a Hősök terén beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A nemzeti ünnep eseményeit - mint minden esetben – most is az Operatív Törzs felügyeli, amelyben minden érintett szerv, a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentőszolgálat, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Budapesti Közlekedési Központ, a katasztrófavédelem, valamint a Valton Security képviselői jelen vannak. Az Operatív Törzs reggel 9 órakor megkezdte munkáját és egészen az utolsó program zárásáig ülésezik.

Budapest, 2013. október 23.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság