Hírek

Minden ünneplőt várunk a fáklyás menetre
2019. október 21.

Az október 23-ai nemzeti ünnep mottója: "ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak". Az egykori hősökre emlékezve várnak minden ünneplőt október 22-én, kedden a hagyományos fáklyás menetre - emelte ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.

Magyarország mindig kiállt magáért
2019. október 21.

Magyarország mindig kiállt magáért, a közelmúltban bebizonyítottuk, hogy minket nem lehet háttérbe szorítani, a magyar nép kiáll a nemzetért és megvédi közös érdekeit.

Megemlékezésekre készül a Nemzeti Örökség Intézete
2019. október 21.

Idén is számos ponton csatlakozik az október 23-ai országos eseményekhez a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI), egyebek mellett megemlékezést szerveznek a Műegyetem rakpartra és Boldog Sándor István emlékhelyét is felavatják.

Tematikus műsorokkal készül az M5 kulturális csatorna
2019. október 20.

Tematikus műsorokkal készül október 23. alkalmából az M5 kulturális csatorna; szerda este többek között a Tumbász Ákos és Forró Mariann szerelmi történetét feldolgozó Szerettünk volna még élni című dokumentumfilmet láthatják a nézők.

Tízezer Kárpát-medencei diák kapcsolódik be a Rákóczi Szövetség programjaiba
2019. október 18.

Tízezer Kárpát-medencei középiskolás és egyetemista kapcsolódik be a Rákóczi Szövetség október 23-i programjaiba, amelyeken lengyelországi társaik is részt vesznek.

Családi programokkal várunk mindenkit a nemzeti ünnepen

Családi programokkal várunk mindenkit a nemzeti ünnepen
2019. október 17.

Elfogadta a biztosítási tervet az október 23-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs - jelentette be a testület vezetője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Idén is 22-én kezdődnek a nemzeti ünnepi megemlékezések
2019. október 16.

A hagyományokhoz híven idén is október 22-én kezdődnek a nemzeti ünnepi központi megemlékezések. A programokat most is a Szabadságkoncert zárja október 23-án Budapesten.

Kerékpáros béketúra a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából
2019. október 11.

A rendszerváltás és a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából dunántúli kerékpáros békekörútra indult pénteken az Országház elől Zelei József "békenagykövet".