Az október 23-i központi ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős Operatív Törzs (OT) közlése szerint biztonságos körülmények között megtartható a Parlament előtti Kossuth téren 15 órakor kezdődő díszünnepség - közölte az állami rendezvények szervezéséért felelős Honvédelmi Minisztérium nemzeti rendezvényszervező főosztálya (HM NRF) vasárnap kora délután az MTI-vel. (MTI 2016. október 23., vasárnap 13:20)

A közlemény szerint reggel a Kossuth téren katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták Magyarország lobogóját. Ugyanitt a "Nemzet Főterén" 15 órakor kezdődő rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök és az ünnepség díszvendége, Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök.
   
A meteorológiai előrejelzések szerint csapadékmentes marad az időjárás, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12-13 Celsius-fok körül alakul.
   
A Magyar Állami Operaházban 19 órakor zártkörű díszelőadás kezdődik. A Papp László Budapest Sportarénában "Szabadságkoncert 1956" címmel ingyenes koncertet tartanak, ahol fellép: Vastag Csaba, Deniz, The Biebers, PG Csoport, Beatrice, Ákos és az EAST együttes - írták a közleményben.
   
Magyarországon hatvan éve, 1956. október 23-án tört ki a forradalom és szabadságharc. A kormány az évforduló alkalmából emlékbizottságot hozott létre, és 2016-ot a Magyar Szabadság Évének nyilvánították.