A Kossuth téri megemlékezésen egy szűk, szélsőséges baloldali csoport megpróbálta megzavarni a méltó módon emlékezők ünnepét, de ez nem sikerült nekik - mondta Hollik István országgyűlési képviselő az ünnepet értékelő sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten. (MTI 2016. október 23., vasárnap 17:40)

A KDNP-s politikus úgy fogalmazott: "október 23-a megünneplése nemzeti ügy, sajnáljuk, hogy vannak olyan baloldali pártok, amelyek nem tudták megőrizni az ünnepségek méltóságát, és hatalmi ambíciótól fűtve, aktuális pártpolitikai érdekeik miatt megpróbálták megzavarni az ünnepséget".
   
Ez a viselkedés nem volt méltó a 60. évfordulóhoz és nem volt méltó egyetlen magyar parlamenti párthoz sem - tette hozzá.
   
A Kossuth téri megemlékezésen az első becslések szerint 30-40 ezer ünneplő ember, köztük több száz lengyel vett részt - ismertette Hollik István.
   
A politikus a Fidesz és a KDNP nevében megköszönte minden magyar embernek, aki a Kossuth téren vagy bárhol Magyarország határain belül és túl méltó módon emlékezett meg "a pesti srácok 60 évvel ezelőtti hőstetteiről", és külön köszönetét fejezte ki azoknak a lengyel embereknek, akik eljöttek, hogy "velünk együtt ünnepeljenek".